Goudbaar Kopen

Goudbaar kopen kan zeer zeker interessant zijn. Dit betekent een investering in een zeldzaam edelmetaal dat inmiddels zijn waardevastheid ruim heeft bewezen. Goudbaar kopen zal een aardig rendement opleveren als er met winst wordt verkocht. En die kans is groot. Zeker nu deskundigen en analisten ervan overtuigd zijn dat de goudprijs voorlopig blijft stijgen. Trouwens, ervaringen uit het verleden leren dat beleggen in goud een veilige haven is. De afgelopen jaren zijn mensen dan ook steeds vaker overgegaan tot goudbaar kopen. Vanwege de financiële crisis gingen mensen namelijk op zoek naar manieren om hun geld veilig te stellen. Niet alleen in de vorm van papiergoud, goudaandelen en gouden munten, maar ook door goudbaar te kopen.

Goudbaar kopen is om diverse redenen aantrekkelijk. Fysiek goud is een schaars edelmetaal waar maar een beperkte hoeveelheid van op aarde beschikbaar is. Naar verwachting zal de prijs van goud daarom verder stijgen. Dit komt onder andere doordat de productie uit de goudmijnen achterblijft bij de vraag. Daarnaast wordt het steeds moeilijker en duurder om goud uit de mijnen te halen. Er moet namelijk steeds dieper worden gegraven om het beschikbare goud uit de bodem te halen. Anderzijds blijft de vraag naar fysiek goud als waardevaste en veilige investering groeien, ingegeven door de wereldwijde economische en schuldencrisis in diverse eurolanden. Voor diverse partijen is het daarom interessant om fysiek goud in de vorm van goudbaar te kopen om zo hun kapitaal veilig te stellen of een mooi rendement te behalen in de toekomst.

De geschiedenis leert dat goudbaar kopen ten tijde van toenemende inflatie een veilige investering is, want de waarde van het goud groeit mee. Inflatie ontstaat vaak als er veel onrust is op de internationale financiële markten. Om de schulden af te lossen drukken overheden in dergelijke situaties geld bij met als gevolg dat er veel geld in omloop is. Dit leidt er vervolgens toe dat de prijzen van producten en goederen gaan stijgen. Wanneer de inflatie boven de 2% uitkomt, wordt er vaak gesproken van een hoge inflatie en dat gaat vaak ten koste van de economische groei; minder koopkracht en vertouwen in de economie. Trekken we die lijn door, dan ligt het voor de hand dat uw kapitaal ten tijde van inflatie ook minder waard wordt. Dat is natuurlijk erg vervelend. Door uw kapitaal te verzilveren en goudbaar te kopen, zorgt u voor een waardevaste belegging. Voor nu en ook voor later. Bovendien biedt het kopen van goudbaar u de kans het kostbare edelmetaal over geruime tijd met winst van de hand doen.

Vervolgens kan goudbaar kopen zeer voordelig zijn omdat beleggingsgoud is vrijgesteld van BTW. En dat is natuurlijk zeer aantrekkelijk. Het bespaart u immers geld als u goudbaar koopt. Uw voordeel kan hierbij zelfs aardig oplopen, omdat u namelijk niet het hoogste BTW-tarief van 19% hoeft te betalen dat doorgaans voor luxe goederen geldt. Zo kan het kopen van goudbaar u dus vanaf het moment dat de goudkoers gaat stijgen u al direct winst opleveren.

Goudbaar kopen betekent van tevoren bepalen hoeveel fysiek goud u wenst te kopen om uw geld in te investeren. Goudbaren zijn immers verkrijgbaar in diverse maten en gewichten. Van bijvoorbeeld kleine 1 grams plaatjes tot grote platte staven en baksteenvormen van 1 kilo. Het prettige van de grote variatie in hoeveelheden is dat u niet eerst een grote som geld dient te sparen voordat u goudbaar wilt kopen. Zo kunt u al vanaf enkele honderden euro’s een kleine 5 grams goudbaar kopen. Overigens is het tegenwoordig ook heel gewoon om een kleine goudbaar als cadeau te kopen. Wie meer geld wilt investeren, kan er natuurlijk voor kiezen een grotere goudbaar te kopen. Denk hierbij aan een goudbaar van 10, 50 of zelfs 250 gram. Dat maakt de investering alleen maar boeiender, omdat het op termijn ook veel meer rendement kan opleveren. Vooral als de goudprijs zich in positieve zin blijft ontwikkelen en daar ziet het momenteel wel naar uit. Ook behoort 1 kilo goudbaar kopen tot de mogelijkheden. Hierbij moet wel worden opgemerkt dat dit een forse investering vergt. Anderzijds is 1 kilo goudbaar kopen een waardevolle en zekere belegging voor wie tienduizenden euro’s wenst te besteden aan het waardevaste edelmetaal goud.

Daarbij komt dat goudbaar kopen ook niet echt moeilijk is. Er zijn in de hele wereld verschillende aanbieders waar het zeldzame edelmetaal wordt geproduceerd. Voorbeelden van enkele erkende raffinaderijen en smelterijen die goudbaar produceren zijn: Degussa GmbH en Heraeus Holding (Duitsland), Umicore SA (België) en Rand Refinery (Zuid-Afrika). De goudbaren zijn meestal voorzien met een stempel van de producent, het zuiverheidgehalte en serienummer.

Behalve produceren, is goudbaar verkopen ook een activiteit waar enkele van de bovengenoemd ondernemingen zich mee bezighouden. Zo zijn er momenteel bijna 100 geaccrediteerde producenten die dat doen. Enkele andere bekende Europese aanbieders van goudbaren zijn Metalor, PAMP en Valcambi allemaal gevestigd in Zwitserland. Overigens wordt er niet altijd goud aangeboden met een zuiverheid van 99,9% goud. Goudbaren kopen met 99,5% goud behoort ook zeker tot de mogelijkheden. Afhankelijk van uw budget kunt u de afweging maken welk zuiverheidpercentage aansluit bij uw wensen.

Aantrekkelijk aan goudbaar kopen is dat u de bezitter wordt van een stukje fysiek goud. Niet alleen kostbaar, maar ook zeldzaam. En dat spreekt natuurlijk zeer tot de verbeelding. Echter, wie goudbaar koopt krijgt vervolgens te maken met de vraag waar het goud moet worden bewaard. Thuis in een goede en veilige kluis? Maar vindt u het wel een prettig idee om goud in huis te bewaren? Misschien is het een geruststellende gedachte dat er ook professionele bedrijven zijn die tegen een bepaalde vergoeding – vaak in combinatie met een verzekering – uw goud beveiligen en bewaken in hun kluizen. Waarvoor u kiest hangt enerzijds van uw persoonlijke voorkeur af en anderzijds ook van de hoeveelheid goud die u wenst op te slaan. De meeste mensen geven de voorkeur aan gespecialiseerde bedrijven. Zo zijn zij ervan verzekerd dat hun goud in goede handen is en dat is toch een hele zorg minder.