500 Gram Goudbaar

500 gram goudbaar kopen is een ontzettend mooie investering in het goudgele edelmetaal. Ook zeker vanwege de huidige goudkoers. Die blijft zich in opwaartse richting bewegen en dat is natuurlijk zeer interessant. Een gedane investering in 500 gram goudbaar kan zo in de loop der jaren een heel aantrekkelijk rendement van wel duizenden euro’s opleveren.

500 gram goudbaar kopen is echter niet iets dat iedereen doet. Het zijn voornamelijk beleggers en vermogende mensen die deze hoeveelheid edelmetaal aanschaffen. Maar ook voor wie een mooi bedrag heeft gespaard, kan het kopen van 500 gram goudbaar een goede investering zijn. Fysiek goud is immers een schaars en geliefd edelmetaal waar veel vraag naar is. En dat zal voorlopig nog wel even zo blijven, want de goudmijnen kunnen ondanks een toegenomen productie de vraag niet aan. Daarnaast is goud een veilige investering voor beleggers die hun kapitaal willen beschermen tegen inflatie. Tot slot biedt het investeerders de mogelijkheid hun kapitaal op een zekere manier te laten groeien met het vooruitzicht op een uitstekend rendement in de toekomst. Dit mede dankzij de goudkoers die al sinds geruime tijd blijft stijgen en volgens deskundigen dat voorlopig ook nog wel even zal blijven doen. Kortom, allemaal voordelen die het kopen van 500 gram goudbaar kunnen bieden.

Investeren in 500 gram goudbaar is bovendien voordelig. U hoeft – in tegenstelling tot bij zilver – over de aanschafprijs van beleggingsgoud geen BTW te betalen. Die regel geldt overigens voor alle landen binnen de Europese Unie als het gaat om goud dat voor beleggingsdoeleinden is aangekocht. Dat maakt het dus voor wie in goud wil beleggen extra aantrekkelijk om bijvoorbeeld 500 gram goudbaar of andere hoeveelheid goud aan te kopen.

Er zijn diverse manieren waarop 500 gram goudbaar kan worden aangeschaft. Dit kan via diverse producenten en in Nederland, maar ook wereldwijd. Bekende Europese producenten zijn: Heraeus Holding (Duitsland) en Umicore SA (België). De aangeboden goudbaren van deze ondernemingen zijn voorzien van een producentenstempel. Tevens wordt vaak het goudgehalte weergeven. Zo zijn er goudbaren verkrijgbaar met 99,9% fijn goud, maar ook baren met een goudgehalte van 99,5%. Natuurlijk beïnvloedt dat ook de prijs. Veel van de goudbaren die momenteel worden aangeboden zijn gemaakt tussen 1965 en 2008. Voor wie overweegt 500 goudbaar te kopen en er zeker van wil zijn dat het een baar van hoge kwaliteit is, doet er goed aan te letten op het “Good Delivery”-teken op de 500 gram goudbaar. Dit keurmerk hanteert strenge regels voor de productie en verkoop van goud en ziet er ook op toe dat alles ook volgens de regels gebeurt. Overigens kunt u ervoor kiezen de goudbaren zelf op te halen of te laten bezorgen. Om de veiligheid bij bezorging te garanderen wordt en samengewerkt met betrouwbare koeriersdiensten en uiteraard is het pakketje volledig verzekerd.

Een aantrekkelijke en veelgebruikte methode om 500 gram goudbaar te kopen is via bedrijven die behalve goud verkopen ook zorgen voor de professionele opslag. Een voorbeeld hiervan is BullionVault. Deze onderneming heeft kluizen in onder andere Londen en Zurich. U kunt zelf bepalen in welke kluis uw goud wordt opgeslagen. En hoewel u voor de opslag betaalt, is het een erg prettig idee te weten dat uw goud in goede handen is. Immers, 500 gram goudbaar vertegenwoordigt een aanzienlijke som geld dat u niet graag wenst te verliezen. Daarom kiezen de meeste mensen doorgaans voor beveiligde en professionele opslag. Ook als er via producenten of andere verkopers goud wordt gekocht. Zo zijn zij ervan verzekerd dat zij op termijn van de winst die hun goud oplevert, kunnen genieten.

Behalve 500 gram goudbaar kopen is het ook mogelijk om op andere manieren in goud te investeren. Bijvoorbeeld door deel te nemen aan een zogenaamd goud spaarplan. Een flexibele manier om goud te sparen door maandelijks geld opzij te zetten voor het kopen van goud. Ook kan goud via goudmijnen worden aangekocht en is goud kopen via een trustfonds een optie. Hierbij worden aandelen in goud gekocht via de Exchange Trade Funds (EFT’s). En een laatste optie is het kopen van gouden munten. Zoals het aankopen van gouden munten. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vragen een geringere investering, omdat ze kleiner van formaat zijn en ook minder wegen. Bekende gouden munten zijn de Krugerrand (Zuid-Afrika), Maple Leaf (Canada), Nugget (Australië) en Philharmonic (Oostenrijk). Gouden munten bieden u, evenals de 500 gram goudbaar, de kans in het waardevaste goud te investeren met als doel een mooi kapitaal bij elkaar te sparen die u op termijn met winst van de hand kunt doen.