100 Gram Goudbaar

100 gram goudbaar kopen is een gedegen investering en zeker ook interessant als tegenhanger van sparen. Zeker nu de rente op de spaarrekeningen niet erg hoog is. Door dit gewicht te kopen kunt u bijvoorbeeld solide investeren in de toekomst van uw kinderen. Voor hun studie of als aanbetaling op een toekomstige hypotheek. Maar ook voor uzelf als extra pensioenvoorziening bijvoorbeeld.

Vanwege de stijgende goudkoers de afgelopen jaren zijn er dan ook meer en meer mensen die besluiten hun geld te investeren in fysiek goud. Dat kan in 100 gram goudbaar, maar het is niet ongebruikelijk om zelfs kleinere hoeveelheden goudbaar van bijvoorbeeld 1 of 10 gram aan te schaffen. Wie een leuk spaarcentje heeft, lijkt te willen profiteren van de mogelijkheden die het bezit van fysiek goud biedt. Als veilige haven voor de spaarcentjes, maar ook als investering met de hoop dat het een leuk extraatje oplevert. Overigens is het ook niet ongewoon om als nalatenschap 100 gram goudbaar aan de erfgenamen te schenken omdat het waardevast is.

Investeren in 100 gram goudbaar is om een andere reden ook voordelig. Zo is beleggingsgoud in de lidstaten van de Europese Unie vrijgesteld van BTW. Dat maakt goud kopen voor sommigen mensen erg aantrekkelijk om 10 gram goudbaar of een andere hoeveelheid te kopen. Zo wordt er immers niet bij voorbaat al een deel van de winst opgesoupeerd. En dat is heel prettig. Er kan in feite direct na de aankoop al worden verdiend aan het kopen van de 100 gram goudbaar.

Het is ook mogelijk om beetje bij beetje een vermogen op te bouwen door regelmatig 100 gram goudbaar te kopen. Dat is zeer aantrekkelijk voor wie niet het geld heeft om meteen bijvoorbeeld 500 gram goudbaar of 1 kilo te kopen. Een heel mooi streven, want zo heeft u na verloop van tijd een aanzienlijk kapitaal opgebouwd. Maar er zit ook een groot nadeel aan. Elke keer dat u een goudbaar aanschaft, betaalt u niet alleen de waarde van het goud dat u koopt. U betaalt daarnaast ook commissie aan de handelaar over de 100 gram goudbaar. Als uw einddoel is 1 kilo goudbaar te bezitten en u realiseert dat door 10 maal 100 gram goudbaar aan te kopen dan betaalt u dus 10 keer commissie. Bij elkaar is dat een behoorlijk bedrag. Bovendien duurt het door deze handelswijze vele malen langer voordat u het rendement behaalt dat u voor ogen heeft. Niettemin geeft het kopen van 100 gram goudbaar u wel de gelegenheid te profiteren van de waardevastheid van goud en een aantrekkelijk winst te realiseren voor later. Over het algemeen is het echter wel raadzaam grotere hoeveelheden goudbaar te kopen vanwege de commissies die handelaren berekenen. Mits, de persoonlijke financiële situatie het toelaat.

100 gram goudbaar is verkrijgbaar op verschillende manieren. Het fysieke goud kan via een van de vele producenten wereldwijd, maar ook in Nederland worden gekocht. Bekende producenten die goudbaren van hoge kwaliteit leveren in Europa zijn bijvoorbeeld Umicore in België en Heraeus Holding in Duitsland. Zij bieden goudbaren aan met een zuiverheidpercentage van 99,9. Ook is het mogelijk goud met een zuiverheidpercentage van 99,5 te kopen. Nog steeds interessant om in te investeren allen geld voor goud evenals voor andere edelmetalen: des te zuiverder, des te beter de kwaliteit en op termijn zal dat zich vertalen in een hoger rendement. Dat is zeker ook een aspect dat u mee kunt nemen als u overweegt 100 gram goudbaar te kopen.

Wanneer u 100 gram goudbaar koopt, wilt u niet het risico lopen dat te verliezen, op wat voor manier dan ook. Daarvoor is de investering veel te groot. Het daarom goed na te denken waar u het fysieke goud wenst op te bergen. Bij u thuis? Dat kan heel goed met 100 gram goudbaar. Het is dan wel belangrijk dat het op een veilige plek wordt opgeborgen. Een goede en veilige bewaarplaats is een kleine kluis. Indien u die niet heeft zijn er gerenommeerde bedrijven die een kluis kunnen leveren. Vindt u het geen aangenaam idee uw investering thuis te bewaren? Dan kunt u kiezen voor een professioneel en gespecialiseerd bedrijf dat goud bewaard. Daar zijn natuurlijk wel kosten aan verbonden, maar het biedt u tegelijkertijd wel de zekerheid dat de 100 gram goudbaar veilig is opgeborgen. Het enige wat u hoeft te doen is, wachten op het juiste moment om uw investering met een mooie winst te verzilveren.

Andere manieren om in goud te investeren zijn via het goudplan. Of door goud te kopen via mijnen, te beleggen in goudaandelen en gouden munten. Er is voor een ieder die in goud wil investeren wel een passende optie die eveneens aansluit op zijn of haar persoonlijke financiële situatie.