1 Kilo Goudbaar

1 kilo goudbaar kopen is een serieuze investering. Behalve dat het kopen van 1 kilo fysiek goud een grote uitgave is, moet er ook voor een goed beveiligde opslag worden gekozen; thuis of bij een professioneel bedrijf. En waar kan 1 kilo goudbaar het beste worden gekocht? Dit zijn enkele onderwerpen waarop u hieronder antwoord krijgt.

1 kilo goudbaar kopen vergt een behoorlijke investering. Dit is een investering die niet voor iedereen is weggelegd. Wie wel in de gelegenheid is om 1 kilo van het kostbare gele edelmetaal te kopen, kan ervan uitgaan dat een goede investering is die op termijn bijdraagt aan een groter kapitaal. Zeker ook nu het ernaar uitziet dat de goudprijs voorlopig blijft stijgen en record op record breekt. Het bezit van 1 kilo goudbaar kan zo uiteindelijk een mooi en hoog rendement opleveren van vele duizenden euro’s.

Er zijn overigens tal van argumenten te noemen waarom het kopen van 1 kilo goudbaar aantrekkelijk is. In vogelvlucht zijn dat onder andere:

• Goud is schaars en de productie blijft achter bij de vraag. Dat zorgt ervoor dat de prijs van goud nog steeds in de lift zit.
• Fysiek goud is een veilige haven in tijden van economische en financiële crisis. Goud heeft door de eeuwen heen bewezen bestand te zijn tegen inflatie en zijn waarde goed te behouden.
• Fysiek goud kopen is een aantrekkelijk alternatief voor sparen. Goudbaren kopen is immers een investering die op termijn een behoorlijk boeiend rendement kan opleveren.
• Fysiek goud is een aantrekkelijk edelmetaal dat zeer tot de verbeelding spreekt en een enorme aantrekkingskracht uitoefent op mensen. Het bezitten van een klompje goud kan mensen gelukkig maken.
• En ook zeer aantrekkelijk: beleggingsgoud is vrijgesteld van btw-heffing. Dat scheelt dus 19% aan kosten.

1 kilo goudbaar kopen is trouwens ook voordeliger dan diverse malen enkele kleine hoeveelheden goudbaar kopen van bijvoorbeeld 100 gram. Want bovenop de aanschafprijs van de goudbaar betaalt een koper ook eenmalige verkoopkosten aan de verkoper voor de verwerking. Wie er dus bijvoorbeeld voor kiest 10 maal 100 gram goudbaar te kopen, is dus ook 10 maal verkoopkosten verschuldigd. Die kosten kunnen worden uitgespaard door in een keer 1 kilo goudbaar aan te schaffen. Dat scheelt 9 maal de eenmalige verkoopkosten. Het is daarom een stuk voordeliger om 1 kilo goudbaar te kopen dan verschillende kleine goudbaren van enkele grammen. Hierbij moet wel worden opgemerkt dat het niet voor iedereen is weggelegd op 1 kilo goudbaar in een te kopen. Wie toch graag wil investeren in fysiek goud als spaarpot voor de kinderen of aanvulling op bijvoorbeeld het pensioen, heeft met de aankoop van kleinere hoeveelheden natuurlijk ook een prima investering in handen. Dat kan door bijvoorbeeld maandelijks of per kwartaal een klein beetje goud aan te schaffen.

1 kilo goudbaar is niet moeilijk te kopen. Er zijn diverse goudproducenten en handelaren die fysiek goud te koop aanbieden, zowel in het buitenland als in Nederland. Bekende producten en verkopers in Europa zijn onder andere Heraeus Holding (Duitsland), Umicore SA (België). De goudbaren zijn voorzien van een stempel van de producent, een serienummer en vermelden bovendien het goudgehalte. De meest zuivere baar bevat 99,9% goud. Dit is ook wel de 24 karaats goudbaar. Er zijn ook goudbaren verkrijgbaar met 99,5% fijn goud. Om ervoor te zorgen dat u bij een erkende partij 1 kilo goudbaar koopt, kunt u kiezen voor een aanbieder met het ‘Good Delivery’-keurmerk. Hierbij aangesloten partijen voldoen aan strenge regels en worden ook regelmatig gecontroleerd.
U kunt ook investeren in 1 kilo goudbaar via BullionVault. Hier krijgt u dan 1 kilo goudbaar toegewezen, dat veilig in een kluis voor u wordt bewaard. Dit is een zeer veilige manier van goud kopen, omdat u zich geen zorgen hoeft te maken over de veiligheid en bewaking van uw goud. De aanbieder zorgt daar tegen een vergoeding voor.

Hoe u goud veilig bewaart, is wel iets om goed over na te denken. De grotere gewichten vertegenwoordigen namelijk een behoorlijk vermogen. Tegelijkertijd maakt het relatief kleine formaat een 1 kilo goudbaar gevoelig voor diefstal. 1 kilo goudbaar heeft namelijk een omvang van maar 10 cm x 5 cm x 0,7 cm. Dat is dus niet erg groot. Het is daarom zaak te zorgen voor een goede en veilige bergplaats. Daarbij zijn er enkele mogelijkheden. Dat kan thuis in een goed beveiligde kluis. Er zijn gespecialiseerde bedrijven die dergelijke kluizen bij klanten installeren. Ook zijn er diverse professionele aanbieders die tegen een vaste vergoeding plus een verzekering het goud voor u bewaren. Dat kan een zeer goed gevoel geven, want uw kapitaal is in veilige handen. En dat is wat u natuurlijk wenst, zodat u over enige tijd van een mooi rendement kunt genieten.